Billåssmeden hjälper med lås och nycklar – oavsett fordon

 

Billåsmeden är den expert som både kan reparera och underhålla låsen i alla slags bilar och fordon. Ett korrekt reparerat lås skyddar ditt fordon för illdåd och stölder lika bra som ett helt nytt lås. Samtidigt är det billigare att reparera ett trasigt lås än att köpa ett nytt. Lås kan repareras oavsett hur gammalt fordonet är – vare sig det gäller museifordon eller den allra senaste modellen.

Oftast behövs billåssmeden när man har tappat nyckeln, eller nyckeln eller fjärrkontrollen vägrar fungera eller har gått sönder. Vi fixar nya nycklar till de flesta bilmodellerna, i många fall medan du väntar. Hos billåssmeden kan du dessutom beställa t.ex. nya lås till bilen, eller reservdelar och skal till fjärrkontrollerna om du väljer att själv fixa felet. Om du är osäker på jobbet och missar något kan det ibland gånger hända att reparationen gör mera skada än nytta. I sådana fall lönar det sig självfallet att låta en expert ta hand om reparationen.

Disnes billåssmed har som sitt verkliga ”specialgebit” att ta sig in i bilar, eller kassaskåp. Låssmeden känner till de olika metoder som finns för att öppna billås, och även kassaskåpslås. Nycklar och lås skaffar vi enkelt fram även till andra fordon, inte bara till bilar. Vår verksamhet har sitt säte i Åbo, men vår billåssmed betjänar dig per post dygnet runt, var är du befinner dig i Finland.

Låsreparation för bilar, pris från 45 € inkl. moms 24 %

 

Bilens nyckel har brustit!

Vad göra när bilens nyckel har brustit och delen sitter kvar i låset? Om du inte är helt säker på var du gör lönar det sig oftast att låta en expert ta ut den nyckeldel som ligger inne i låset. Lekmannaförsök att få ut delen kan orsaka tilläggsskador på låset och höja reparationskostnaderna ytterligare.

 

Bilens nyckel är sliten

En sliten nyckel sliter ut låslamellerna snabbare är nycklar som är i gott skick. Slitna lås fungerar inte längre normalt, och låsen börjar få funktionsstörningar. Därför lönar det sig att ta slitna nycklar ur användning helt och ersätta dem med nya.

 

Bilens fjärrkontroll fungerar inte, eller skalet är trasigt

När bilens fjärrkontroll vägrar fungera ska den första åtgärden vara att kolla batterierna. Om skalet har gått sönder är chanserna för att vi har den rätta delen i våra hyllor minst sagt goda. Vi klarar också av att reparera trasiga knappar på din fjärrkontroll. Om det är själva brytaren som är trasig byter billåsmeden ut den till en ny, och din gamla fjärrkontroll fungerar igen som en ny. Och om det visar sig omöjligt att reparera den gamla fjärrkontrollen hittar du hos oss en helt ny ersättare som passar just din bil. Då behöver vi emellertid få din bil till vår låssmedsverkstad för att programmera den nya fjärrkontrollen.

En ny fjärrkontroll med programmering från 100 € inkl. moms 24 %
Byte av skal på bilens fjärrkontroll från 25 € inkl. moms 24 %
Byte av brytare i bilens fjärrkontroll från 25 € inkl. moms 24 %

 

Tappat alla nycklar till bilen!

Om du har tappat alla nycklar till din bil fixar vi lätt nya på basen av bilens chassinummer, och till gamla bilar i samband med att vi förnyar låsen. Billåssmeden kan komma till plats och ställe där bilen står för att programmera nya nycklar. Bogsering behövs alltså inte.

 

Nycklarna ligger i bilen och dörrarna är låsta

Vad göra när nycklarna ligger kvar i bilen och dörrarna är låsta? Då kan goda råd vara dyra, men misströsta inte: vår billåssmed står till tjänst med upplåsningstjänster i Åbo med omnejd, och han kommer så fort han kan.

I värsta fall kan motorn vara igång och barnen sitta inlåsta i bilen. Reservnyckeln finns sällan till hands just när den skulle behövas, och den kan till och med ha tappats bort. Det snabbaste och säkraste sättet att komma in i bilen är alltså att ringa vår billåssmed som kommer och låser upp dörrarna. Naturligtvis kontrollerar han att den som beställt upplåsningen faktiskt har rätt att ta sig in i den bil det gäller.

Upplåsning av bildörrar från 90 € inkl. moms 24 %

Du når vår billåssmed på journumret tel. 050 384 1701  även under kvällar och veckoslut.

 

Bilens startspärrsnycklar

Vår billåssmed har även den utrustning som behövs för att tillverka startspärrsnycklar. Snabbt och behändigt får du en ny nyckel till din bil. Startspärrsnycklar finns till de flesta bilmodellerna, men säkerställ på förhand att vår billåssmed har dem just för din bilmodell. Förutom startspärrsnycklar kan billåssmeden tillverka även mekaniska nycklar till bilar och arbetsmaskiner.

Startspärrsnycklar från 60 € inkl. moms 24 %

 

Tilläggsinformation om låsreparation och tillverkning av nycklar
Disnes billåssmed har sina utrymmen i Åbo, på Pitkämäkigatan 13.
Billåssmeden betjänar måndag–fredag kl. 8–16

Vårt låsvaruhus har de rätta lås- och nyckelreservdelarna till just din bil. 24/7.

Vårt låsvaruhus står till tjänst med allt som gäller bilnycklar och lås. Varje dag, oavsett tid och plats.

Ta kontakt, lämna feedback, be om offert…

5 + 5 =