Timanttisahaus ja -poraus

Erilaisten kohteiden timanttisahaus ja -poraus ovat erikoisosaamistamme. Monipuolinen laitteisto ja ammattitaitoinen henkilöstömme takaavat moitteettoman lopputuloksen haastavissakin kohteissa. Timanttiporauksen avulla voidaan toteuttaa muun muassa läpivientireiät sähkö- ja ilmastointiputkille. Poraus mahdollistaa betoniin ja muihin kivipohjaisiin materiaaleihin tehdyt mittatarkat ja pyöreät reiät. Timanttiporauksella ja timanttisahauksella voidaan helposti muuttaa kohteen rakenteita vastaamaan sen käyttötarkoitusta tai helpottaa tekniikan sijoittamista kohteeseen.

Timanttisahauksella voidaan toteuttaa mittatarkasti ovi- ja lattia-aukot sekä muut aukot ja roilot kivipohjaisiin materiaaleihin, kuten betoni, tiili, kivi, kallio tai asfaltti. Tyypillisiä työkohteita ovat porras-, ikkuna-, ovi- ja kulkuaukkojen sahaaminen tai niiden suurentaminen. Timanttisahaus on erinomainen ratkaisu myös liikuntasaumojen sahauksiin, lämpölankaurien sahauksiin sekä palkkien ja pilarien katkaisuun. Sekä suorat että kaltevat leikkaukset ovat mahdollisia.

Timanttiporauksen ja -sahauksen käyttökohteita voivat olla esim:

  • LVIS-läpivientien teko uudis- ja saneerauskohteissa
  • Ovi- ja ikkuna-aukkojen tekeminen ja olemassa olevien aukkojen suurentaminen
  • Onteloiden sahaus ja lyhennys
  • Rakenteiden purkaminen


Timanttiporaus- ja timanttisahaustöissä toteutamme mm.:

  • Poraukset 19-800mm
  • Sahaukset 0-700mm
  • Käsisahaus 0-450mm
  • Vaijerisahaus rajoittamaton
  • Vaijerireikäsahaus 800-3000mm
  • Timanttihionnat

Timanttisahaus ja -poraus on pölytöntä

Timanttisahauksessa ja porauksessa käytetään vesijäähdytystä, joka sitoo samalla työstettävän kiviaineksen pölyn. Nykyaikaisilla menetelmillä ja ammattitaidolla jäähdytysveden hallinta onnistuu hyvin, joten työ on myös siistiä. Pölyttömyys on tärkeää eteenkin kohteissa, joissa toiminta jatkuu normaalisti muutostöiden aikana. Timanttisahaus ja -poraus on äänekästä, mutta ne eivät aiheuta rakennuksessa runkomelua.

Timanttisahauksen ja -porauksen hinta

Timanttisahauksen ja timanttiporauksen hintaan vaikuttaa aukon koon ja syvyyden lisäksi leikattava materiaali: kiven leikkaus on hitaampaa kuin betonin leikkaus ja siten kalliimpaa. Jos betonissa on raskas raudoitus, sekin hidastaa työtä. Ylöspäin leikkaaminen esim. kattoon leikkaaminen ja vinossa kulmassa poraaminen on erityisen hankalaa ja vaatii erityisosaamista. Timanttiporauksen ja timanttisahauksen hinta  perustuu porattuihin senttimetreihin ja sahattuihin metreihin.

Teemme myös roilotukset

Roilotus tarkoittaa urien eli roilojen sahaamista tiili- tai betoniseinään sähköjohtoja ja pistorasioita varten. Timanttisahauksen ja -porauksen tapaan myös roilotus on mittatarkkaa ja pölytöntä. Roilotuksella voidaan siis tehdä erilaisia uria ja väyliä kivi- ja betoniseiniin sekä -kattoihin ja -lattioihin esimerkiksi sähköjohtoja, erilaisia putkia tai kaapeleita varten.

Käytössämme on laadukas ja nykyaikainen kalusto sekä vankka osaaminen, joiden avulla toteutamme timanttisahus ja -poraustyöt sekä roilotukset siististi ja tarkasti, vaativiinkin kohteisiin.

Kysy lisää timanttiporauksesta ja -sahauksesta
Ville Inkinen
p. 0400 782 385
ville.inkinen(a)disneoy.com