Ilmavesilämpöpumppu Turku

Ilmavesilämpöpumppu (eli ulkoilma-vesilämpöpumppu, UVLP) ottaa lämmitysenergiansa ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine toimii lämpöenergian välittäjänä ulkoyksiköstä sisäyksikköön, josta lämpö siirtyy talon putkistoissa kiertävään veteen. Samalla laitteella voidaan lämmitysveden lisäksi lämmittää myös käyttövesi, noin +50°C asteeseen, jonka ylimenevä osa on lämmitettävä esimerkiksi sähkövastuksella. UVLP:llä voidaan hoitaa koko talon lämmitystarve, mutta se tarvitsee kylmimpiä aikoja varten varajärjestelmän. UVLP toimii samalla periaatteella kuin muutkin lämpöpumput. Siinä on kaksi lämmönvaihdinta: höyrystin ja lauhdutin. Ilmavesilämpöpumppu on suunniteltu vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin. Saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan jättää kovimpina pakkasjaksoina tarvittavan energian tuottamiseen.

Ilmavesilämpöpumppu on hyvän hyötysuhteensa ansiosta energiatehokas. Sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna UVLP voi säästää jopa 50 % lämmitysenergiasta, sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna. Säästöön vaikuttaa lämpöpumpun oikea mitoitus, maantieteellinen sijainti ja lämmönjakojärjestelmä. Liian pieni pumppu tarvitsee kovilla pakkasilla tuekseen paljon varajärjestelmän tuottamaa lämpöä, että hyötysuhde ja säästöt laskevat. Siksi oikea mitoitus on erityisen tärkeää. UVLP maksaa itsensä takaisin keskimäärin noin 5-7 vuoden kuluessa.

Ilmavesilämpöpumpun teho laskee pakkasella

Ulkolämpötilan laskiessa  laskiessa yli -20°C pakkasasteen, UVLP:n lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat, jolloin tueksi lämmitykseen tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää kuten sähköä tai öljyä. Öljy- tai sähkölämmityksen rinnalla oleva ilmavesilämpöpumppu sisältää ulos sijoitettavan lämpöpumpun sekä lisäksi levylämmönvaihtimen ja ohjausyksikön. Ulkoyksikön teho valitaan lämmitystehon tarpeen mukaan. Suurempien kiinteistöjen lämmitykseen voidaan asentaa useita ulkoyksiköitä rinnan, jolloin saavutetaan suurempu lämmitysteho.

Ilmavesilämpöpumppu sopii uusiin ja vanhoihin taloihin

Ilmavesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on halvemman hankintahinnan lisäksi se, että se voidaan asentaa sellaisiinkin paikkoihin, joissa maaperän laadun takia maalämmön hyödyntäminen ei ole mahdollista. UVLP voidaan asentaa uudiskohteissa myös ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi. Uudiskohteissa varalämmitysjärjestelmänä käytetään UVLP:n omia sähkövastuksia, joilla lämmitystarve katetaan kovimpien pakkasten aikana. Ilmavesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu silloin, kun tontti on pieni, kallioperä syvällä tai maalämpöön vaaditun vaakaputkiston rakentaminen ei onnistu. Peruskallion ollessa syvällä myös maalämpöpumpun hinta nousee huomattavasti. UVLP voidaan asentaa helposti myös olemassa olevaan taloon, jolloin se voidaan asentaa vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle tai rinnalle. Ilmavesilämpöpumppu voidaan kytkeä myös niin sanottuun hybridikäyttöön esimerkiksi olemassa olevan öljylämmityksen tueksi, jolloin öljykattila lämmittää talon kylmimmillä keleillä ja tarvittaessa tukee ilmavesilämpöpumppua.

Ota yhteyttä
Mika Korpela
p. 044 3130 200
mika.korpela(a)disneoy.com

Kysy lisää ilmavesilämpöpumpuista

Lukkotavaratalosta löydät auton avainten varaosat ja lukot 24/7.

Lukkotavaratalo palvelee auton avain- ja lukkoasioissa viikon jokaisena päivänä, aikaan ja paikkaan katsomatta.