Ilmalämpöpumppu lämmittää kotia pakkasillakin

Lämmityskausi on alkanut ja on aika kääntää katseet kodin lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu lämmittää yhä useampaa kotia tai mökkiä, toisen lämmitysjärjestelmän rinnalla. Ilmalämpöpumppu on jo yli puolessa miljoonassa kotitaloudessa. Omakotitalojen lisäksi pumppuja asennetaan mm.  rivitaloihin, autotalleihin, varastoihin ja kesämökeille.

Ilmalämpöpumppua hankkiessa on tärkeää valita lämpöpumppu, joka on  suunniteltu pohjoisen kylmiin olosuhteisiin. Tällä tarkoitetaan sitä, että ilmalämpöpumpussa riittää tehoa jopa -25 asteen pakkasellakin. Hyväkään ilmalämpöpumppu ei kuitenkaan pysty tuottamaan riittävästi tehoa, jos se on mitoitettu tai asennettu väärin. Ilmalämpöpumppujen ammattilainen osaa mitoittaa ilmalämpöpumpun oikein, tilan ja kodin tarpeisiin sopivaksi.

Kannattaako ilmalämpöpumppu sammuttaa kovalla pakkasella?

Moni sammuttaa ilmalämpöpumpun kovilla pakkasilla, ajatellen että lämpöpumppu käy suoritustehonsa rajoilla, tuoden lisäkustannuksia lämmitykseen. Ilmalämpöpumpun uudeelleenkäynnistys voi kuitenkin viedä huomattavasti enemmän energiaa, kuin laitteen käynnissä pitäminen. Vaikka vanhempi lämpöpumppu ei kovilla pakkasilla suuria säästöjä toisikaan, on se hyvä pitää käynnissä, jos pakkaset kestävät muutamia päiviä. Pitkien pakkasjaksojen aikana ilmalämpöpumpun sammuttamista sen sijaan kannattaa harkita. Ilmalämpöpumppu ilmoittaa selkeästi toiminnallaan, milloin on syytä hyödyntää muita lämmitysvaihtoehtoja.

Ilmalämpöpumpun hyötysuhde on parhaimmillaan syksyllä ja keväällä

Ilmalämpöpumppu tuottaa eniten säästöjä lämmityskuluissa, keväisin ja syksyisin, jolloin sen hyötysuhde on korkeimmillaan. Talvellakin uudemmat ilmalämpöpumput toimivat kuitenkin erinomaisena lisälämmönlähteenä sähkö-, puu- tai öljylämmityksen rinnalla. Ilmalämpöpumppu ei kuitenkaan usein riitä asuintiloissa ainoaksi lämmönlähteeksi vaan vaatii aina rinnalleen vaihtoehtoisen lämmitysjärjestelmän.

Ilmalämpöpumppu kierrättää takan lämpöä

Ilmalämpöpumppu toimii erinomaisesti lämmön kierrättäjänä, takan rinnalla. Monissa uudemmissa ilmalämpöpumppumalleissa on takkatoiminto, jonka avulla takan lämpöä voidaan kierrättää tilassa. Ilman takkatoimintoa varustettu pumppu ei saa hyödynnettyä takan antamaa lämpöä, eikä pysty levittämään sitä välttämättä riittävästi.

Ilmalämpöpumppu mökin ylläpitolämmitykseen

Kesämökillä tai varastotiloissa, joissa lämpötilan ei tarvitse olla niin korkea, ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti ylläpitolämmitykseen. Ilmalämpöpumppu huolehtii myös talvella, ettei lämpötila laske tilassa liian alas. Samalla ilmalämpöpumppu pitää tilan raikkaana ja ehkäisee kosteuden syntymistä. Useissa uudemmissa pumppumalleissa on vakiona lämpötilan ylläpitotoiminto. Lisävarusteena saatava GSM-ohjaus mahdollistaa myös sisälämpötilan valvonnan sekä lämpötilan muutokset.

Ennen ilmalämpöpumpun hankintaa kotiin on hyvä tehdä energiakartoitus, jossa ammattilainen kartoittaa tilan lämmitystarpeet ja määrittää tilaan sopivan pumppumallin ja pumpun tehon.

 

Lukkotavaratalosta löydät auton avainten varaosat ja lukot 24/7.

Lukkotavaratalo palvelee auton avain- ja lukkoasioissa viikon jokaisena päivänä, aikaan ja paikkaan katsomatta.

Haluan lisätietoja ilmalämpöpumpuista

11 + 9 =