Kevät on ehdottomasti vilkkainta ikkunanpesuaikaa, mutta ikkunoita kannattaa pestä säännöllisesti läpi vuoden. Ikkunoiden pesun tarve riippuu paljon yrityksen sijainnista. Keskustassa ja vilkasliikenteisen kadun varrella ikkunat likaantuvat yleensä nopeammin, kuin rauhallisemmalla paikalla. Ikkunoiden pintaan kertyy katupölyä ja roiskeita. Puhtaat ikkunat houkuttavat astumaan sisään liikkeeseen huomattavasti enemmän, kuin likaiset ja pölyiset ikkunat. Ikkunoiden pesun yhteydessä myös ikkunanpuitteet ja pellit on syytä puhdistaa. Myös mahdolliset muut töhryt kannattaa puhdistaa mahdollisimman nopeasti, etteivät ne kuivu ja pinty lujemmin kiinni. Esimerkiksi linnun uloste voi vaurioittaa ikkunapeltien maalipintaa. Ikkunan pesijä huomaa helposti myös mahdolliset vuodot tai rikkoutumiset, ja ikkunoiden kunto voidaan niidenkin osalta varmistaa. 

Voiko ikkunat pestä liikkeen aukioloaikana? 

Ikkunat likaantuvat normaalisti pääosin ulkopuolelta ja aina niitä ei edes tarvitse pestä liikkeen sisäpuolelta. Näin ollen ikkunoiden pesu voidaan tehdä liikkeen aukioloaikaan, häiritsemättä asiakkaita. 

Voiko ikkunat pestä pakkasella? 

Toisin kuin monesti ajatellan, ikkunat voidaan pestä myös pakkasella. Varsinkin kun pestään ainoastaan ikkunoiden sisä- ja ulkopinnat, ei synny tarpeetonta lämpöhukkaa. Paras lopputulos kuitenkin saadaan kirkkaalla plussakelillä jolloin pesutuloksen näkee parhaiten eikä vesi varmasti jäädy ikkunaan.

Korkeat ja suurikokoiset ikkunat

Suurikokoisten ja korkealla olevien ikkunoiden pesut onnistuvat jatkovarren tai nostimen avulla turvallisesti. Niiden pesu onkin syytä jättää ammattilaisen huoleksi, jolla on tarvittavat koneet ja laitteet niiden pesuun. 

Ikkunanpesu naapuriliikkeen kanssa samaan aikaan

Jos samalla kadulla on muitakin liikkeitä, kannattaa kysyä naapurilta halukkuutta ostaa ikkunanpesu samaan aikaan. Ikkunanpesun voi saada edullisemmin, kun samalla kertaa pestään useamman liikkeen ikkunat. 

Ota yhteyttä 
Tarja Oikarinen
p. 040 680 4950 
tarja.oikarinen@disneoy.com