Puhdas koti ilman tuoksuja

Jokainen meistä tietää tunteen, kun siivouksen jälkeen koti tuoksuu “puhtaalta”. Usein tämä tarkoittaa sitä, että kodissa tuoksuvat erilaiset pesuaineet. Puhdas koti voi olla kuitenkin myös tuoksuton. Monet ovat tuoksuille yliherkkiä tai jopa allergisia. Hajusteettomat pyykinpesuaineet ovat olleet markkinoilla jo pitkään, mutta pikkuhiljaa kaupan hyllyillä on alkanut näkyä myös hajusteettomia siivousaineita. Ekologiset ja myrkyttömät pesuaineet kiinnostavat yhä suurempaa joukkoa ja tämän myötä niiden laatu ja valikoima on kasvanut merkittävästi lyhyessä ajassa. Myrkyttömillä pesuaineilla varmistat, ettet lisää perheesi kemikaalikuormitusta viikottaisella siivouksella.

Kodin siivouksessa ei tarvita voimakkaita pesuaineita. Desinfioivia pesuaineita tarvitaan vain, jos halutaan siivota kodin pintoja esim. epidemian jäljiltä, kun tartuntavaara pinnoilta on mahdollinen. Tällainen tarve on normaalioloissa erittäin harvinainen. Nykypäivän mikrokuituliinat toimivat myös ilman pesuaineita. Nihkeä lasipinnoille tarkoitettu siivousliina poistaa tahrat ja jättää pinnan kirkkaaksi myös ilman pesuainetta. Näin pinnalle ei kerry kemikaaleja kuormittamaan kodin asukkaita. Laminaattilattian pesu onnistuu parhaiten ilman pesuainetta. Näin pinnalle ei kerry turhaan kemikaaleja, eikä pinta jää pesuaineista sameaksi. Kun käytetään siivousaineita, on tärkeää muistaa oikea annostus. Enemmän ei aina ole parempi – liika pesuaine kerryttää kemikaaleja pinnoille, jättää pinnan sameaksi ja voi jopa vahingoittaa pintoja. Mikäli tahranpoistossa käytetään voimakkaampaa annostusta, on muistettava pinnan “huuhtelu” eli pyyhintä niin, että liika siivousaine saadaan pinnalta pois.

Siivousvälineiden valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa ja käyttää käyttötarkoitukseensa soveltuvia välineitä. Investointina useamman siivousliinan hankinta ei ole kovin suuri, mutta ne tekevät siivouksesta mukavampaa ja helpompaa sekä vähentävät tarvittavan pesuaineen määrää.

Meiltä voit myös tilata siivouksen kotiisi.
Tarja Oikarinen
p. 040 680 4950
tarja.oikarinen(a)disneoy.com

Kokosimme tähän muutaman ammattilaisenkin käteen sopivan tuotteen.

Kotimainen yleispuhdistuaine – Ole Hyvä

Soodaa sisältävä Ole Hyvä yleispesuaine soveltuu kaikille kodin pinnoille. Ole Hyvä on tehokas lian ja rasvan poistaja. Ekologinen yleispuhdistusaine sopii erinomaisesti mm. pöytätasojen, kaapinovien ja lattioiden sekä muiden vesipestävien pintojen pyyhkimiseen, soveltuu myös puu- ja laminaattipinnoille. Se irrottaa vaikeankin lian ympäristöä kuormittamatta ja on täysin biohajoavaa.

EcoStar – Kodin tehopuhdistaja
Myrkytön, hapoton ja ympäristöystävällinen puhdistuaine, joka sopii kaikille koville ja vedenkestäville pinnoille. Erinomainen tuote mm. tiskipöydän ja lieden puhdistamiseen. Pakkauksessa mukana sieni. Erittäin riittoisa tuote.

Siivousliinat käyttötarkoituksen mukaan

Kodin puhdistukseen tehokaksikko on ikkunaliina ja mikrokuituliina. Näillä kahdella liinalla pyyhit pölyt, pöytäpinnat, lasipinnat ja saniteettitilat. Kun valitset erivärisiä liinoja, eri käyttökohteisiin, esim. wc:n pesuun tarkoitettu liina ei sekoitu keittiöliinan kanssa.